Hieronta

hierontaKlassinen hieronta kuuluu olennaisena osana suomalaiseen terveydenhoidon kulttuuriin – se vilkastuttaa kudosten aineenvaihduntaa ja auttaa laukaisemaan esim. fyysisestä suorituksesta tai loukaantumisesta aiheutuneita lihasten jännitys- ja kiputiloja.

Hieronnan on tiedetty auttavan erilaisiin kehon jännitys- ja kiputiloihin jo tuhansia vuosia sitten.

Hieronta hoitomuotona

Lähtökohtana on kosketus. Iho on pinta-alaltaan suurin elin ja tuntoaisti yksi tärkeimmistä aisteistamme. Hieronta laukaisee lihasjännitystä, lisää nivelten liikkuvuutta, vilkastuttaa verenkiertoa, vähentää turvotusta, lievittää kipua ja rentouttaa kehoa ja mieltä.

Hieronta on miellyttävä hoito lihasjännityksestä johtuvissa kireyksissä ja kivussa ja rentouttaa sekä kehoa että mieltä.
Hoitotilanteissa käydään tarvittaessa läpi tapoja vahvistaa ja venyttää heikkoja kiristyneitä lihaksia. Kunnollinen lihastasapaino on kehon hyvinvoinnin edellytys. Kireät ja jäykät lihakset ovat usein pääsyynä erilaisiin kiputiloihin. Muokkaamalla lihasta vaihtelevin ottein aineenvaihdunta kiihtyy ja kipu lievittyy, ihon joustavuus ja kudosten uusiutuminen tehostuu.
Liikunnan jälkeinen palautuminen tehostuu ja nopeutuu kun hieronnalla saadaan kuona-aineet liikkeelle.

Kyseessä on psykofyysinen hoitotapahtuma jonka aikana on mukava jutella jos asiakas niin tahtoo. Hieronnan rentoutusvaikutus on mainittava ja se poistaakin mukavasti stressiä ja väsymystä ja on sitäkin kautta voimaannuttava kokemus.